Cu o bogată tradiție de recoltare a fructelor și legumelor cultivate pe continentul european și o experiență industrială în sectorul zootehnic, Republica Moldova a reușit să adopte bunele practici agricole - bazate pe inovație, protecția mediului și gestionarea eficientă a solului - mai devreme decât alte țări din regiune.
Fermierii moldoveni folosesc metodele avansate oferite de agricultura organică și sunt capabili să asigure recolte mari de produse curate sau bio, pentru care cererea pe piețele internaționale a crescut.
Produsele moldovenești sunt supuse unui control strict în orice etapă a producției și corespund tuturor cerințele fitosanitare. Au certificate de conformitate și calitate în ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000, necesare pentru a fi exportate. Acesta este unul dintre motivele pentru care produsele moldovenești au acces pe vasta piață a Uniunii Europene și în țările din Asia Centrală și Orientul Mijlociu.
În anul 2019, exportul de produse agroalimentare și animale a reprezentat 43% din totalul exporturilor, iar din acest volum fructele și legumele au reprezentat 8%.
Produsele proaspete fabricate în Moldova au un gust autentic, adevărat, „de acasă”. Este un fapt recunoscut, dincolo de orice îndoială, și de concureții noștri.